Wat is een rit

De beginnende rijder start in de puzzelklasse. In deze klasse wordt gebruik gemaakt van het puzzelreglement. Aan de hand van dit reglement kunt u de routebeschrijving volgen en het geeft uitleg over de opvangers.
Langs de route opgestelde controles/opvangers (goed of fout) noteert u op de routecontrolekaart. Na de rit wordt de routecontrolekaart gecontroleerd en aan de hand hiervan wordt duidelijk of de juiste route is gereden.
Elke foute of gemiste controle/opvanger is 30 strafpunten. Elke minuut dat u te laat binnenkomt is ook één strafpunt.
De equipe die de minste strafpunten heeft, is winnaar van de rit. Na de rit wordt een uitleg van de rit verstrekt, waarin de gebruikte foefen worden uitgelegd door de uitzetter van de rit.

Wanneer u beginnende puzzelritrijder bent kan het lastig zijn om een puzzelrit te rijden. Alle begin is moeilijk en zo is het ook met puzzelritten met de auto. U denkt dat u het goed gedaan heeft? Was u wel op tijd binnen? Kijk maar bij de finish naar de goede antwoorden. Op de controlelijst krijgt u uitleg over de foefen tijdens de rit. Heeft u vragen? stel ze gerust.
Het aantal fouten en de rijtijd bepalen het aantal strafpunten. Diegene met de minste strafpunten is winnaar van de rit.

Oefening baart kunst! De onderstaande presentatie geeft uitleg over het puzzelreglement. Bekijk de presentatie en doe er de volgende rit uw voordeel mee.

Presentatie is mogelijk gemaakt door: MAC de Walden

Ben je heel goed in de puzzelritten dan kun je door naar de oriënteringsrit, de Wedstrijdklasse.

Bij elke rit staat aangegeven welke reglementen je nodig hebt voor de rit. Kijk op de reglementenpagina voor alle beschikbare reglementen.